Frederiksberg Have

és a Munka ünnepe

Május elseje a munka ünnepe, ezért egész Koppenhága kiment a szabadba, és megszállta a parkokat, szórakozóhelyeket. Itt is egy tök jó ötlet, hogyan lehet eltölteni egy ilyen napot.

A Carlsberg sörgyárban elfogyasztott finom hideg sör után az Elefántkapun keresztülsétálva szembe kerülünk egy gyönyörű parkkal, a Sondermarken ösvényei pedig a kastélyhoz vezetnek el bennünket. A külön kormányzattal rendelkező Frederiksberg valósággal város a városban. A lakbérek magasabbak ugyan, de az adók alacsonyabbak. A negyed központja a Frederiksberg Have nevű angolkert mesterséges tavakkal, csatornákkal és szigetekkel.

wp_20150501_021.jpg

A Frederiksberg-kastély ma a Katonai Akadémiának ad otthont, nem látogatható.

wp_20150501_023.jpg

A munka ünnepén a boltok délben zárnak (még a bicikliboltok is!!), utána hagyományos gyűléseket tartanak, végül pedig a Faelledparkenben folyik az ünneplés.

wp_20150501_034.jpg

Az egész parkban nyüzsögtek az emberek, fiatalok, öregek ettek, ittak és buliztak amerre a szem ellátott. Hihetetlen élmény volt ebben részt venni. A környezet is gyönyörű szép, és minden sátorban más zenét hallgathattunk. Mindenki boldog, énekel és táncol, s ez az egész körülbelül 7-8 -ig tart este. Utána lezárják a pultokat, nem adnak ki több italt, viszont azok, akik szívesen maradnának a parkban szórakozni, annak sincs semmi akadálya. Remélem jövőre újra találkozunk itt! :)

wp_20150501_033.jpg

Skål!!

Addig is egészségetekre!